Energetische therapie

Energetische therapie richt zich op het hervinden van balans. Deze therapie behandelt zowel fysieke als geestelijke klachten en richt zich op het herstellen van de energie en het bevorderen van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Energetisch behandelen wordt ook wel magnetiseren genoemd. Het is een eeuwenoude methode die disbalans in de energiecentra helpt op te lossen waarbij de methode handoplegging wordt toegepast.

Wanneer er sprake is van onbalans tussen denken, voelen en handelen, kunnen er klachten ontstaan.

Een langdurige onbalans op het geestelijke/mentale vlak (zoals angsten, piekeren, negatieve gedachten of teveel stress) kan uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of geprikkeld reageren). Als de verhoogde stress blijft voortduren, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan en het kan het je zelfs uitputten en ziek maken.

Wanneer het lichaam kan ontspannen, kunnen eventuele blokkades loskomen en kan het herstel van je lichaam plaatsvinden. Denk bij blokkades bijvoorbeeld aan: onverwerkte problemen, trauma, verdriet, ingesleten patronen en fysieke klachten.

De behandelmethoden zijn energetisch en/of lichaamsgericht

⦁ Magnetiseren
⦁ Haptonomische behandelingen
⦁ Chakrabehandelingen
⦁ Aurabehandelingen
Lichaamsgerichte en ontspanningsmassages

Een meer uitgebreide beschrijving tref je aan onder Malva-therapie:
https://www.bvmt.nl/bvmt/malvatherapie.html

Vertel mij iets en het waait door mij heen,
Laat het mij zien en ik weet het morgen nog,
Laat het mij voelen en ik weet het heel mijn leven.

Lao Tse