Yoga Nidra

Yoga Nidra / begeleide meditaties

Yoga Nidra, of ook wel the yogi sleep, is een ontspanningstechniek uit India. Yoga Nidra is meer dan ontspanning, het is een staat van bewustzijn, het is een diepe vorm van meditatie. Je bewustzijn is tussen waken en slapen, één sessie staat gelijk aan vier uur slaap.

Het mooie van Yoga Nidra is dat je eigenlijk helemaal niets hoeft te doen. Het enige wat je hoeft te doen is gaan liggen en luisteren naar de instructies. Je kunt Yoga Nidra niet goed of fout doen. Tijdens de sessie wordt je op een systematische manier tot ontspanning gebracht.

Er word je gevraagd een besluit te nemen, positieve zin die je richting geeft. Dit wordt Sankalpa genoemd, je onderbewuste neemt dit besluit in zich op.

De technieken stellen body en mind in staat om tot een diepe ontspanning te komen en kalmeert het autonome zenuwstelsel. De spierspanning en stress nemen af en de bloeddruk daalt. Door deze diepe ontspanning ontstaan er alpha en theta hersengolven en kunnen ervaringen en fragmenten van herinneringen worden verwerkt. Het lichaam krijgt de kans te herstellen en je maakt meer contact met je intuïtie.

Ontdek de healing space tussen waken en slapen.