Over mij

Mijn kernwaarden:

Verbindend, betrokken, pragmatisch, bevlogen, open en met gevoel voor humor!

Mijn naam is Irma Hooijmans,
Na jaren in de financiële en commerciële sector te hebben gewerkt, heb ik gezien en ervaren dat veel mensen kunnen lijden onder stress-gerelateerde klachten en hoe dit toeneemt. Dit laatste heeft mij op mijn huidige pad gezet.

Ik verdiep mij al jaren in vitaliteit, voeding en ontspanning en hoe dit invloed heeft op onze gezondheid en welzijn. Door de jaren heen ontwikkelde zich bij mij de behoefte meer te luisteren naar de taal van het lichaam. Om op deze manier de relatie tussen lichaam, geest en omgeving te ervaren en te laten ervaren.

Ik weet als geen ander wat teveel stress met je lichaam kan doen en ga daar nu zelf veel bewuster mee om. Het is voor mij inmiddels
“a way of life”, maar ik blijf mij dagelijks bewust hoe ik met mijn lichaam om ga en wat ik voel in mijn lichaam.

Natuurlijk zijn er bij mij ook stressmomenten․․․․․ soms zelfs dagen.
Alleen ik signaleer het sneller en compenseer dit bijvoorbeeld met een meditatie, wandeling, yoga en mindfulness.

Ik geef verschillende vormen van stressreductie en emotiemanagement.
Het geeft mij ontzettend veel plezier mensen te behandelen en te begeleiden naar meer bewustwording. Mijn kracht ligt in verbinding maken, in het echt contact maken.

Ik gebruik alles wat ik in mijn leven aan kennis, ervaringen, bagage en tools heb verzameld. Ik geloof niet in “goed” of “fout”. Ik kijk liever naar wat werkt en wat niet. Dat is voor iedereen verschillend. Ik werk vanuit een basis van gelijkwaardigheid. Mijn visie in het leven is zorg te dragen voor jezelf en voor je omgeving in de breedste zin van het woord.

Ik heb hiervoor een hbo-opleiding voor energetische (Malva) therapie gevolgd en een hbo-opleiding voor vitaliteitscoach. Naast een degelijke medische basiskennis opleiding (CPION geaccrediteerd) heb ik diverse opleidingen op het gebied van onder meer stressreductie / mindfulness en voeding gevolgd.

Ik volg nog steeds bijscholingen omdat ik mij wil blijven ontwikkelen in mijn vakgebied en omdat er zo ontzettend veel leuks te leren valt op het gebied van stressreductie en emotieregulatie.

“A dishonest YES……is a NO to yourself”

Bryon Katie